Belberry

De oorsprong van Belberry begon al in 1956. In 1956 startte vader André Vandererfven met een delicatessenwinkel in het Historische centrum van Kortrijk. Een paar jaar later vroeg de vrouw van de apotheker of André een confiture volgens een oud recept wilde maken. Ze was er zelf te oud voor geworden. De liefde voor het maken van confitures werd geboren. In 1990 werd de delicatessenwinkel door Thierry overgenomen, die zich al snel toelegde op het maken van confituren volgens ambachtelijk recept. Zo werd Belberry geboren. De confitures worden kleinschalig bereid in open ketels. Een confiture zoals je die zelf maakt met veel fruit en weinig suikers en uiteraard zonder geur-, kleur- of smaakstoffen.

Naast de prachtige confitures en marmelades biedt Belberry eveneens mooie, chutneys speciaal voor kazen, siropen, sauzen en vinaigrettes alles uiteraard op basis van fruit. En vergeet zeker de balsamico glazes niet.

Het Koninklijk Huis van België wordt regelmatig beleverd door Belberry voor confituren en marmelades. Belberry liet destijds haar marmelade eerst testen door Koningin Paola alvorens het op de markt weg te zetten. Ze gaf haar goedkeuring. Met recht dus een Koninklijk product te noemen.

Bij de Droom van Utrecht vind je tal van mooie producten van Belberry.