Maison Bruyère

Het begon allemaal in 1964 toen Roger Bruyère startte met het maken van koekjes in de buurt van Albi (Frankrijk) toen nog onder de naam Sudbiscuits. Als bakker wilde hij graag de Franse ‘crunchy’ koekjes maken, maar ook klassiekers als madeleines, vruchtencakes etc. En al snel leidde dat tot een succes en besloot hij zich te gaan toeleggen op het maken van (h)eerlijke producten met alleen natuurlijke ingrediënten. Het meel dat ze gebruiken is afkomstig van een lokaal familiebedrijf en de suiker komt uit Frankrijk zelf. Voor de eieren gebruiken ze vrije uitloopeieren. Voor de productie werkt Maison Bruyère GMO Free ofwel ze werken niet met genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

Heden ten dage bestaat Maison Bruyère nog steeds en wordt het gerund door zijn kleindochter Léa. Als ode aan haar vader Christian die tot 2009 de zaak runde en haar opa Roger werd de naam van Sudbiscuits gewijzigd naar Maison Bruyère.

Léa heeft zich toegelegd op het voortzetten van de traditie van lekkere koekjes maken. De basis van de koekjes is meel, suiker, eieren en natuurlijke ingrediënten. Ze zijn er in tal van smaken.

De koekjes die ze maakt zijn luchtig, crunchy en vol van smaak. Het zijn van die koekjes waar je van blijft eten.