Van der Burgh Chocolaad

Het exclusieve Van der Burgh Chocolaad is in juli 2011 opgericht door Joyce en Richard van der Burgh als gevolg van een uitgebreide zoektocht naar in Nederland met de hand gemaakte chocoladerepen. Deze zijn nagenoeg niet (meer) verkrijgbaar. In de supermarkten liggen enkel de passieloze saaie fabrieksrepen met een 'bulksmaak' en chocolatiers maken vaak alleen de mooiste bonbons. Joyce en Richard vinden dat chocolade niet alleen handgemaakt, fairtrade, vers en lekker moet zijn, maar ook eens een keer anders moet zijn dan bonbons in een doosje.

Lekker en Mooi

Getriggerd door goede vrienden en de uitdaging om in Nederland weer kleinschalig handgemaakte chocoladerepen op de markt te brengen, is Van der Burgh Chocolaad eerst vanuit Zoetermeer en later vanuit Delft met veel passie en toewijding aan de slag gegaan. Sindsdien maakt het bedrijf exclusieve Van der Burgh Chocolaad volledig met de hand, van alleen de beste fairtrade cacaobonen en met alleen kraakverse ingrediënten, de lekkerste en mooiste chocoladerepen van Nederland.

De signatuur van Van der Burgh Chocolaad

De repen zijn Bourgondisch van structuur. Lekker dik, vol van smaak en altijd zonder kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. Door de structuur en de volle smaak eet je de repen niet in een keer op (ondanks dat ze hiertoe wel uitdagen!) maar eet je ze stukje voor stukje. Een ander signatuur is de afwerking van het handwerk. Omdat de repen volledig met de hand gemaakt worden, en er dus geen machines worden gebruikt, kennen de repen wel eens heel kleine oneffenheden. Indien deze zich voordoen, dan wordt voor het verpakken altijd beoordeeld of de reep nog voldoet aan de bijzonder hoge kwaliteitseisen.

...... en maatschappelijk verantwoord

Van der Burgh Chocolaad draagt graag haar steentje bij aan een betere wereld. Ze geloven sterk in people, planet, profit. Zo bereiden zij de chocolade uitsluitend op basis van gecertificeerde fairtrade cacaobonen.